blog

Coronamaatregelen Portugal

Geschatte leestijd: 3 minuten
door Jannieke, 10 November 2020

Wat zijn de huidige coronamaatregelen in Portugal? Waar moet je aan denken als je in Portugal verblijft? Wij zetten op een rijtje wat de huidige maatregelen zijn en zullen dit blijven updaten naar de huidige situatie. 

Momenteel is Portugal in de staat van Camaliteit. Dat betekent dat er restricties en/of maatregelen zijn.

Laatste update: 12 mei 2022

Algemene maatregelen heel Portugal

 • Mondkapje: Per 22 april is een mondkapje niet meer verplicht, met wat uitzonderingen: gezondheidszorg, omgevingen waar oudere en kwetsbare mensen zijn en openbaar vervoer (zo ook in het vliegtuig, taxis en dergelijken).

Het is niet meer verplicht om een Coronacertificaat of testbewijs te laten zijn om naar evenemanten, een bar, restaurant of andere publieke ruimten te gaan.

Verplichte test of herstelbewijs als je een verpleeghuis of gezondheidsfaciliteiten wil gaan. De uitzondering geldt voor mensen die langer dan 14 dagen geleden een booster gehad hebben.

   Openbaar vervoer

  Mondkapje is verplicht in elke vorm van openbaar vervoer. Capaciteit is normaal. 

  Als je naar Portugal reist

  • Iedereen die naar Portugal reist (met elk vervoermiddel) moet in bezig zijn van een coronabewijs (Digitaal Corona Certficaat - DCC). Dit is een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs. 

  In geval van testbewijs: De negatieve PCR-test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen en de negatieve antigeentest maximaal 24 uur voor vertrek. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.

  • Je moet een Passenger Locator Form invullen.

  Grencontroles kunnen plaats vinden. 

  Voor Madeira zijn geen inreisbeperkingen. Voor de Azoren heb is ook het Digitale Corona Certificaat (DCC) nodig, zoals bij Portugal vasteland. Maatregelen kunnen verschillen van Portugal vasteland. 

  Bronnen:

  The Portugal News

  Safe Communities Portugal

  Covid19 overheidssite