Over Jou

Je bent nieuwsgierig, avontuurlijk. Je reist zelf ook, wilt graag gaan reizen of leest graag over reizen. Inspiratie is voor ons de belangrijkste tool geweest om nieuwe dingen te ontdekken en uit onze comfort zone te stappen.

Met deze website willen wij jou bruikbare tips geven, uitnodigen om te gaan ontdekken en ervaringen delen. Wij willen verschillende perspectieven bieden over diverse reizen.

We reizen graag samen, maar maken ook trips met andere vrienden of alleen. Op deze manier zit er altijd een perspectief voor jou tussen waar we je hopelijk mee kunnen inspireren!

We horen graag van je. Laat een berichtje achter als je een vraag hebt, tips hebt of wat wilt vertellen :)

Over Ons

Nick

Vroeger werd ik huismus genoemd en ben ik ergens ook nog steeds wel. Ik vermaak me prima met een avondje bankhangen. Netflix, filmpje, pizza en bier.

Met mijn ouders ben ik op verschillende plekken geweest, vaak met de vouwcaravan. Ze vonden het leuk om stadjes te bekijken, te kamperen en veel te wandelen in de natuur. Zo gingen wij dan regelmatig wandelen in de Ardennen. Die regio blijft nog steeds een speciaal plekje in mijn hart houden. De bossen, natuur, stromende ondiepe beekjes, rotsformaties en kleine gebergten vind ik echt wel wat magisch hebben en daar voel ik mij, helemaal in mijn element.

Ik kan mij nog goed een moment herinneren dat Jannieke en ik op Zakynthos waren. We liepen over het eiland, lekker in de vrije natuur, in de volle zon, en ik genoot zo erg van de vrijheid die ik op dat moment voelde. Het uitzicht was adembenemend, heb wederom genoten van het heerlijke eten in Griekenland. En ja, toen wilde ik meer.

In 2019 gingen wij drieën voor het eerst samen op vakantie. Een paar dagen Praag, en aansluitend naar Let It Roll, en daar ontstond dit alles. Wij zijn al superlang goed bevriend, maar dit was de eerste keer dat we een lange periode op elkaars lip zouden zitten. Maar dit beviel echt supergoed. We waren echt weg van ons eigen leven, vrijheid all-over. Goed genoten van alles wat Praag te bieden had en het festival-leven.

Toen wij naar huis reden voelde ik het, er was iets veranderd. Ik wou meer. Ik wil vaker weg van huis en de wereld zien. Ik wil de verschillende culturen proeven en ervaren. En zo ontstond dit project, op naar ons volgende avontuur!

Jannieke

Mijn passie voor reizen begon bij de stad Praag. In de vierde klas bezochten we deze prachtige stad en voor het eerst voelde ik mij thuis in een grote stad! Vele malen ben ik teruggegaan naar Praag en elke keer weer ontdek ik nieuwe plekjes.

Schrijven doe ik al van jongs af aan om dat het voor mij een manier is om te delen wat mij bezighoudt. Vroeger waren dat persoonlijke blogs over mijn dagelijks leven. Op die manier leerde ik verbinden en gevoelens te delen. Nu wil ik die kracht omzetten in het delen van inspiratie en mooie ervaringen, maar dan wel op een authentieke manier! Want bij elke mooie ervaring, hoort ook de downside. Het is belangrijk om de mindere kanten voor lief te nemen, omdat die horen bij het leven. Mijn focus ligt erop dat de hoogtepunten alle ervaringen waard zijn!

Reizen is voor mij inspiratie. De verschillende manieren van leven ervaren vind ik oneindig interessant. Diversiteit in cultuur, taal en keuken, maar ook juist de overeenkomsten. De geschiedenis achter een land of cultuur en wat de invloed hiervan is op de taal, het eten en de sociale interactie. Mensen vind ik boeiend, want wat drijft een mens? Combineer dit met natuur en eten en ik ben tevreden. Door te ontdekken leer ik begrijpen en dat wordt aangewakkerd door mijn nieuwsgierigheid!