Over Ons

Nick

Vroeger werd ik huismus genoemd en ben ik ergens ook nog steeds wel. Ik vermaak me prima met een avondje bankhangen. Netflix, filmpje en pizza.

Met mijn ouders ben ik op verschillende plekken geweest, vaak met de vouwcaravan. Ze vonden het leuk om stadjes te bekijken, te kamperen en veel te wandelen in de natuur. Zo gingen wij dan regelmatig wandelen in de Ardennen. Die regio blijft nog steeds een speciaal plekje in mijn hart houden. De bossen, natuur, stromende ondiepe beekjes, rotsformaties en kleine gebergten vind ik echt wel wat magisch hebben en daar voel ik mij, helemaal in mijn element.

Ik kan mij nog goed een moment herinneren dat Jannieke en ik op Zakynthos waren. We liepen over het eiland, lekker in de vrije natuur, in de volle zon, en ik genoot zo erg van de vrijheid die ik op dat moment voelde. Het uitzicht was adembenemend, heb wederom genoten van het heerlijke eten in Griekenland. En ja, toen wilde ik meer.

In 2019 gingen wij een paar dagen naar Praag en aansluitend naar Let It Roll, daar ontstond dit alles. We waren echt weg van ons eigen leven, vrijheid all-over. Goed genoten van alles wat Praag te bieden had en het festival-leven.

Toen wij naar huis reden voelde ik het, er was iets veranderd. Ik wou meer. Ik wil vaker weg van huis en de wereld zien. Ik wil de verschillende culturen proeven en ervaren. En zo ontstond Wanderstock, op naar ons volgende avontuur!

Jannieke

Geboren en getogen op de Veluwe, een echt heidemeisje. Fotografie als hobby, een blog om ervaringen te delen. Natuur, reizen en mensen inspireren mij en zorgen ervoor dat ik mij steeds meer ontwikkel.

Mijn passie voor reizen begon bij de stad Praag. In de vierde klas bezochten we deze prachtige stad en voor het eerst voelde ik mij thuis in een grote stad! Vele malen ben ik teruggegaan naar Praag en elke keer weer ontdek ik nieuwe plekjes.

Schrijven doe ik al van jongs af aan om dat het voor mij een manier is om te delen en te verbinden. Nu wil ik dat verbreden door het delen van inspiratie en mooie ervaringen, maar dan wel op een authentieke manier.

Met reizen vind ik het mooi om te zien wat de verschillende manieren van leven zijn per land. Diversiteit in cultuur, taal en keuken, maar ook juist de overeenkomsten. De geschiedenis achter een land of cultuur en wat de invloed hiervan is op de taal, het eten en de sociale interactie. Combineer dit met natuur en fotografie en ik ben tevreden. Als ik ontdek, begrijp ik een land of omgeving steeds beter. Mijn nieuwgierigheid helpt hier enorm bij. Tijdens onze reizen heb ik nieuwe mensen ontmoet en onverwachtse en bijzondere gesprekken gehad. Dit bevestigde dat dit hét voor mij is. Nieuwe ervaringen opdoen en het avontuur aangaan!